Donjoy støtter dit knæ, når du står på ski

At mærke vindene i kinderne, opleve den løse sneen i kaskader bag sig og mærke farten på vej ned ad pisten er den optimale vinterferie for mange danskere.

Desværre er skiløb også en stor belastning for dine knæ, hvis du ikke er godt nok forberedt.

Skiløb handler om balance og stabilitet. De mange sideskift på skiene foregår primært i hoften og i knæene.  Derfor er det vigtigt, at har trænet hjemmefra, f.eks. dine lårmuskler og din balance. Det kan være forskellen på den fedeste og den kedeligste ski-ferie.

Knæleddet bliver udsat for nogle voldsomme ”tæsk”, når du står på ski. Fordi knæet kun tillader meget få vridninger, så hiver og slider vridene voldsomt i alle dele af knæet, bl.a. i kors- og ledbåndene. Det er især korsbåndene, det år ud over.

Men heldigvis kan du godt stå på ski, hvis du har problemer med dine knæ. Du skal være tænke dig godt om.

Hvis du enten er blevet opereret i knæet, f.eks. for en korsbånds- eller ledbåndskade, eller generelt har svage knæ, kan du med fordel bruge en knæskinne, når du skal stå på ski.

En knæskinne kan stabilisere dit knæ efter en operation, så du ikke udsætter dit knæ for belastninger og vrid, der kan forværre din tilstand. Men en knæskinne kan også være forebyggende, så de mange vrid ikke resulterer i nye knæskader. Det er især aktuelt, hvis du allerede ved, at du har svage knæ (f.eks. efter tidligere skader).

Hvis du foretrækker off piste eller pukkelpiste, så skal du i endnu højere grad overveje, om du ikke skal investere i en stabil knæskinne.

Donjoys unikke 4-punkts skinner støtter dine knæ på bedste vis. Gennem adskillige undersøgelser er det blevet bevist, at 4-punkts skinnen forhindrer de farlige vrid og rotationer i knæet og aflaster bl.a. korsbånd, ledbånd og menisk.

Effektive knæskinner til skiløbere:

Donjoys knæskinner bliver brugt af nogle af verdens bedste skiløbere, bl.a. verdensetteren Lindsay Vonn, ligesom den danske alpine stjerne Sophie Fjellvang Sølling (billedet) har brugt en Donjoy knæskinne.

For at udvikle de mest optimale knæskinner til skiløb samarbejder Donjoy med Det internationale skiforbund (FIS) om et overvågningsprogram, der skal mindske antallet af skader hos alpine skiløbere.

Læs vores brochure om skiløb