Knæleddet er kroppens største og mest komplicerede led.

Det danner forbindelse mellem lårbenet (femur),  skinnebenet (tibia) og knæskallen (patella). Knæskallen er  indkapslet i den sene, der går fra lårmusklen ned til skinnebenet. Alle ledflader i knæet er dækket af brusk, der hjælper til at nedsætte belastningen.

Omkring knæleddet er der en ledkapsel, der på siderne er forstærket af to af knæets fire ledbånd. Disse to går på langs ad benet, på henholdsvis indersiden og ydersiden af knæet, disse kaldes side-ligamenter. De to andre ledbånd, kaldes korsbånd og de er placeret på skrå inden i knæet, og er fæstet henholdsvis forrest og bagerst, så de krydser hinanden og forhindrer at lårben og underben glider i forhold til hinanden.  Ledbåndene er vigtige for knæets stabilitet, for de sikrer, at knoglerne bevæger sig i sin naturlige bane. Ødelægges bare ét af ledbåndene, forsvinder knæets stabilitet.

Mellem lårben og skinneben sidder to halvmåneformede bruskskiver, der kaldes meniskerne. De får knoglernes flader til at passe bedre sammen og fordeler belastningen i knæet ud på et større område, når knæet bøjer og strækker. Menisken på inderside er vokset sammen med ledbåndet (ligamentet) ved siden af, og det gør, at den inderste menisk er mere følsom for overbelastninger end den yderste. Den yderste menisk er nemlig ikke forbundet med ledbåndet ved siden af.

DonJoys knæskinner