Jeg har dyrket karate i mange år og har heldigvis været forskånet for de voldsomme skader. Indtil for et halv år siden, hvor jeg i en kamp vred så voldsomt rundt på venstre ben, at mine ledbånd næsten “blev vredet til spaghetti”. Jeg har trænet knæet op igen og kan næsten ikke vente med at komme tilbage til træningen efter min ledbåndsskade.

Et par af mine klubvenner fortæller, at man godt kan dyrke kampsport, hvis man har en ordentlig knæskinne, men det kan jeg næsten ikke tro.

Har I erfaringer med knæskinner til sportsgrene, hvor der er stor fysisk aktivitet og mange pludselige og hurtige bevægelser?

 

Vores svar:

Når man har forårsaget en ledbåndsskade, er det meget vigtigt, at man beskytter sine ledbånd på den bedst tænkelige måde. I den forbindelse vil en 4-punktskinne være det mest optimale beskyttelse.

4-punkts princippet er det, som sikrer at korsbåndet ikke kommer ud i pressede situationer og som samtidig sikrer en sidestabilitet, der beskytter de ydre og indre ledbånd (ligamenter) ved siderotationer.

I første omgang vil jeg anbefale disse to produkter – uden at jeg kender din skade til fulde:

Begge skinner er stabile og rigide, hvilket er nødvendigt for en voldsom sport som karate.